Willemijn Karstens

Mijn naam is Willemijn Karstens. Sinds 2011 ben ik gediplomeerd als echoscopiste in de obstetrie en gynaecologie en de trotse eigenaresse van Echopraktijk de Linde. Na een aantal omzwervingen in de zorg als verpleegkundige en manager in de zorg heb ik gekozen voor het vak van echoscopiste. Zonder een dag spijt te hebben van mijn beslissing doe ik mijn werk met heel veel plezier en toewijding.

De zwangerschap is een hele bijzondere en spannende periode, die ik zelf ook twee keer heb mogen meemaken. Naast kritisch en zorgvuldig naar de kindjes te kijken vind ik het vooral ook heel mooi om de zwangeren en hun naasten mee te nemen in al het moois wat er te zien is bij het maken van een echo.

Laurien Duijster – Kloosterboer

Mijn naam is Laurien Duijster – Kloosterboer. Sinds 2013 werk ik met veel plezier bij Echopraktijk De Linde. Na een aantal jaren werkzaam geweest te zijn als verloskundige ben ik in 2013 gediplomeerd als echoscopiste (echografie in de obstetrie en gynaecologie). De combinatie van pretecho’s en medische echo’s vind ik fijn. Ik kan enorm genieten van kleine handjes en voetjes. Het mooiste van mijn werk vind ik om ouders in spe alvast kennis te laten maken met hun kindje. Het delen van vreugde, maar soms ook verdriet horen beiden bij het vak. In 2015 ben ik zelf moeder geworden van een zoon en in 2018 van een dochter. Sindsdien heb ik nog meer passie voor mijn vak, omdat ik weet hoe bijzonder deze periode is.

Martine Sip-Hoek

Mijn naam is Martine Sip-Hoek. Na vele jaren met plezier als assistente in de tandheelkunde te hebben gewerkt was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Zelf ben ik moeder van twee lieve kinderen: zoon Youp van 4 jaar en sinds kort maakt onze dochter Marilou ons gezin compleet. Daarmee heb ik zelf mogen ervaren hoe bijzonder een zwangerschap is en wat hierbij het grote belang van een goede en persoonlijke begeleiding is.

Ik heb ontzettend veel zin in mijn nieuwe werk als praktijkassistente en in de samenwerking met mijn collega’s. Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten.

Judith Moen

ik ben Judith Moen, opgeleid als verloskundige en bijna 20 jaar zwangere mogen begeleiden in het krijgen van hun kindje. Prachtig werk!

Maar mijn interesse breidde zich uit naar de echoscopie en sinds 2014 mag ik mezelf echoscopiste noemen. In 2018 heeft Willemijn mij geholpen om ook SEO-echoscopiste te zijn in mijn eigen praktijk in Den Haag.

Ik heb heel veel plezier in het maken van echo’s en probeer de mooiste beelden vast te leggen; dus wie weet zien we elkaar snel.

Karen Bost

Mijn naam is Karen Bost.  Je kan mij de komende periode tegenkomen bij echocentrum De Linde. Sinds 1997 ben ik werkzaam als verloskundige en in Den Haag, waar ik veel gezinnen heb mogen begeleiden tijdens de zwangerschap en geboorte van hun kindje. Enkele jaren na de geboorte van onze tweeling in 2006, groeide mijn interesse voor de echoscopie.

In 2014 ben ik begonnen als basis-echoscopist en in 2017 heb ik mijn volgende diploma behaald om ook de 20 weken-echo te mogen uitvoeren (echografie in de obstetrie en gynaecologie). De ontwikkeling van een kindje is fascinerend om te volgen. Om dit te kunnen delen met de aanstaande ouders door samen naar hun nog ongeboren kindje te kunnen kijken, dat maakt ons beroep zo bijzonder.

Patricia Cohen

Mijn naam is Patricia Cohen. Ik ben ooit begonnen als doktersassistente in een huisartsenpraktijk, waarna ik een switch heb gemaakt naar het ziekenhuis. Ik heb veel ervaring opgedaan op verschillende poliklinieken gynaecologie, fertiliteit, verloskunde en in de kliniek op de NICU van het LUMC. Zwangerschap en baby’s is al jaren een rode draad in mijn werkzame periode.

In 1999 ben ik begonnen met het maken van echo’s, in 2D, want 3D/4D stond toen nog in de kinderschoenen. In 2004 ben ik moeder geworden van een zoon en in 2011 kreeg ik de mogelijkheid om heerlijk fulltime thuis te zijn  en te moederen. In 2016 ben ik weer begonnen met werken, eerst in het ziekenhuis en sinds 2021 als assistente van de verloskundigen in de verloskundigenpraktijk Noordwijk – Noordwijkerhout en maak sindsdien ook weer echo’s op eigen verzoek.  Het maken van echo’s op eigen verzoek vind ik enorm fijn.

Ik kan enorm genieten van kleine handjes, voetjes en het delen van deze  mooie momenten met aanstaande ouders, broertjes en zusjes. Het delen van deze vreugde, (maar soms ook verdriet)  hoort bij het vak en dat maakt het werk wat ik doe het aller mooiste wat er is.

Danielle Schor

Ik ben Danielle Schor en maak sinds 2002 zwangerschapsecho’s en gynaecologische echo’s. Vooral de medische echo’s hebben mijn interesse, omdat ik daarmee een goede bijdrage kan leveren aan de zorg voor moeder en het ongeboren kind. Voor Echocentrum de Linde maak ik zwangerschapsecho’s in het Alrijne te Leiderdorp.

In 1998 ben ik zelf bevallen van een tweeling, twee jongens. Gedurende die zwangerschap kreeg ik veel echo’s waardoor mijn interesse in e echoscopie was gewekt. In 2007 ben ik nogmaals bevalllen ditmaal van een dochter.